18 juli 2018: Urban Industrial koopt industrieel complex aan de Sardiniëweg 6 in Amsterdam

Amsterdam, 18 juli 2018

Urban Industrial koopt industrieel complex aan de Sardiniëweg 6 in Amsterdam. 

Urban Industrial heeft recent het industriële pand gelegen aan de Sardiniëweg 6 aangekocht voor haar lange-termijn strategie. Het object, met een verhuurbaar vloeroppervlak van ca. 8.300m2 en meerdere loading docks, is momenteel volledig verhuurd en wordt gebruikt voor cacao-opslag. 

Het pand is strategische gelegen in de Amsterdamse haven, waar Urban Industrial meerdere objecten in eigendom heeft. Mede gezien de goede ligging, de goede bereikbaarheid en gezien de diversiteit aan bedrijven wordt dit gezien als strategische locatie.

Naast het investeren in industrieel vastgoed, verstrekt Urban Industrial hier ook financieringen op. De bestaande portefeuille heeft met deze, en andere recente, aan- en verkopen een waarde van meer dan EUR 400 miljoen.

Urban Industrial werd in deze transactie geadviseerd door DLA Piper.

< Terug naar persberichten

Recente persberichten

______

11 mei 2017: URBAN INDUSTRIAL EN BUBBLE POST WERKEN SAMEN AAN DUURZAME LOGISTIEK OP DE GROOTHANDELSMARKT ROTTERDAM

October 24, 2017

Ecologische stadsdistributeur Bubble Post breidt haar activiteiten uit in Rotterdam. De dynamische omgeving met food gerelateerde huurders op de Groothandelsmarkt (‘GHM’) in de Spaanse Polder te Rotterdam is een perfecte match en was een evidente keuze als strategische uitvalsbasis voor het depot van Bubble Post.

Lees bericht

26 april 2018: Urban Industrial koopt industriële portefeuille van HighBrook

July 20, 2018

HighBrook Investors heeft de verkoop van een Nederlandse industriële vastgoedportefeuille aan Urban Industrial afgerond. De portefeuille, voornamelijk gevestigd in Amsterdam, telt 17 objecten van in totaal 167.000 m2 en bestaat uit een mix van logistieke en light industrial objecten. Onder andere het Amstel Gateway complex van 80.000 m2 in Amsterdam Zuidoost maakt deel uit van de portefeuille. Een transactieprijs wordt niet bekendgemaakt.

Lees bericht

26 oktober 2017: URBAN INDUSTRIAL KOOPT VLAARDINGWEG 51-55 TE ROTTERDAM

October 27, 2017

In een veilingprocedure heeft Urban Industrial (UI) Vlaardingweg 51-55 te Rotterdam verworven. Het gebouw van circa 3.900 m2 is gedeeltelijk in gebruik en strategisch gesitueerd op het industrieterrein Spaanse Polder. UI zal dit complex betrekken bij de herontwikkeling van de in 2016 verworven Groothandelsmarkt te Rotterdam.

Lees bericht
Alle Persberichten