UI VERSTREKT EUR 15,5 MLN FINANCIERING TEN BEHOEVE VAN GRONDTRANSACTIE SCHIPHOL

Amsterdam, 4 juli 2017

UI verstrekt EUR 15,5 MLN financiering ten behoeve van grondtransactie Schiphol

Urban Industrial (‘UI’) heeft een financiering verstrekt van EUR 15,5 MLN aan Dutch Datacenter Development (DDD),een Nederlandse ontwikkelaar die voor eigen rekening en risico datacenters en logistiek vastgoed ontwikkelt. Met onderhavige financiering heeft DDD een substantiële grond positie van 6 ha in de regio Schiphol aangekocht die op korte termijn tot ontwikkeling gebracht zal worden. De terreinen zijn bestemd als bouwterrein voor onderandere datacenters en ook de benodigde stroomcapaciteit is door DDD geregeld. De belangstelling van met nameinternationale spelers is groot zowel vanuit gebruikers- als beleggerszijde.

Urban Industrial investeert in industrieel vastgoed in Nederland en heeft in een relatief korte periode een vastgoedportefeuille opgebouwd van ruim EUR 200 mln. Naast het investeren in vastgoed, vormt het verstrekken van financieringen op industrieel/logistiek vastgoed een belangrijke pijler binnen de strategie. De lening portefeuillebedraagt inmiddels enkele tientallen miljoenen met een flinke groei ambitie.

Jan Brouns (managing partner UI)“We zijn zeer verheugd dat wij deze investeerders met een uitstekend trackrecord,de benodigde kennis en aanwezigheid in dit gebied, kunnen faciliteren in deze transactie. Met onze expertise in ditsoort vastgoed en deals kunnen wij vaak een stap verder gaan dan traditionele kapitaalverschaffers.”

< Terug naar persberichten

Recente persberichten

______

URBAN INDUSTRIAL EN BUBBLE POST WERKEN SAMEN AAN DUURZAME LOGISTIEK OP DE GROOTHANDELSMARKT ROTTERDAM

October 24, 2017

Ecologische stadsdistributeur Bubble Post breidt haar activiteiten uit in Rotterdam. De dynamische omgeving met food gerelateerde huurders op de Groothandelsmarkt (‘GHM’) in de Spaanse Polder te Rotterdam is een perfecte match en was een evidente keuze als strategische uitvalsbasis voor het depot van Bubble Post.

Lees bericht

URBAN INDUSTRIAL KOOPT VLAARDINGWEG 51-55 TE ROTTERDAM

October 27, 2017

In een veilingprocedure heeft Urban Industrial (UI) Vlaardingweg 51-55 te Rotterdam verworven. Het gebouw van circa 3.900 m2 is gedeeltelijk in gebruik en strategisch gesitueerd op het industrieterrein Spaanse Polder. UI zal dit complex betrekken bij de herontwikkeling van de in 2016 verworven Groothandelsmarkt te Rotterdam.

Lees bericht

LANCERING NIEUW INDUSTRIEEL VASTGOED PLATFORM

October 24, 2017

Jan Brouns en Arthur Verkerk zijn een nieuw industrieel vastgoed platform, Urban Industrial, gestart en doen de eerste aankoop in Amsterdam. Na de succesvolle verkoop van Eurindustrial zijn Brouns en Verkerk een exclusieve en langjarige samenwerking aangegaan met Aevitas Property Partners. Aevitas investeert pensioengelden in vastgoed voor één van de grootste pensioenfondsen van de VS.Urban Industrial richt zich binnen het industriële en logistieke vastgoedsegment op [...]

Lees bericht
Alle Persberichten