17 oktober 2017: URBAN INDUSTRIAL HERFINANCIERT BESTAANDE "LIGHT INDUSTRIAL" VASTGOEDPORTEFEUILLE MIDDELS EUR 78 MILJOEN FINANCIERING

Amsterdam, 17 oktober 2017

Urban Industrial “UI” heeft twee bestaande bankleningen geherfinancierd. De betreffende vastgoedportefeuille van UI bestaat uit 18 objecten en is voor een bedrag van EUR 78 miljoen langjarig geherfinancierd door PGIM Real Estate Finance. 

Jan Brouns (managing partner UI): "De lange termijn aard van deze financiering en PGIM sluiten perfect aan bij onze strategie; langdurig bezit van strategisch gesitueerd industrieel vastgoed dat een stabiele kasstroom genereert.” 

Richard Baltus (CFO UI): "Het aangaan van deze lange termijn faciliteit tegen een vaste rente geeft de partners waar wij mee samenwerken een stabiel rendement. Wij kijken ernaar uit om op korte termijn meer aankopen bij PGIM onder te brengen en deze faciliteit uit te breiden.” 

David Gingell (Director at PGIM): "Wij zijn verheugd met de samenwerking met Urban Industrial in deze transactie. Tevens zijn wij content dat wij hebben kunnen voldoen aan UI’s aan lange termijn financieringsbehoefte van hun multi-let industrial portefeuille, een type vastgoed dat veelal korte huurcontracten kent."

Bij deze transactie was Houthoff Buruma de juridisch adviseur van Urban Industrial en Nauta Dutilh die van PGIM. 

< Terug naar persberichten

Recente persberichten

______

11 mei 2017: URBAN INDUSTRIAL EN BUBBLE POST WERKEN SAMEN AAN DUURZAME LOGISTIEK OP DE GROOTHANDELSMARKT ROTTERDAM

October 24, 2017

Ecologische stadsdistributeur Bubble Post breidt haar activiteiten uit in Rotterdam. De dynamische omgeving met food gerelateerde huurders op de Groothandelsmarkt (‘GHM’) in de Spaanse Polder te Rotterdam is een perfecte match en was een evidente keuze als strategische uitvalsbasis voor het depot van Bubble Post.

Lees bericht

26 april 2018: Urban Industrial koopt industriële portefeuille van HighBrook

July 20, 2018

HighBrook Investors heeft de verkoop van een Nederlandse industriële vastgoedportefeuille aan Urban Industrial afgerond. De portefeuille, voornamelijk gevestigd in Amsterdam, telt 17 objecten van in totaal 167.000 m2 en bestaat uit een mix van logistieke en light industrial objecten. Onder andere het Amstel Gateway complex van 80.000 m2 in Amsterdam Zuidoost maakt deel uit van de portefeuille. Een transactieprijs wordt niet bekendgemaakt.

Lees bericht

26 oktober 2017: URBAN INDUSTRIAL KOOPT VLAARDINGWEG 51-55 TE ROTTERDAM

October 27, 2017

In een veilingprocedure heeft Urban Industrial (UI) Vlaardingweg 51-55 te Rotterdam verworven. Het gebouw van circa 3.900 m2 is gedeeltelijk in gebruik en strategisch gesitueerd op het industrieterrein Spaanse Polder. UI zal dit complex betrekken bij de herontwikkeling van de in 2016 verworven Groothandelsmarkt te Rotterdam.

Lees bericht
Alle Persberichten