URBAN INDUSTRIAL KOOPT DE VAN DER MADEWEG 39, 53-57 IN AMSTERDAM

Amsterdam, 6 juli 2016

Urban Industrial koopt de Van der Madeweg 39, 53-57 in Amsterdam. Portefeuille groeit met deze strategische aankoop boven de EUR 100 miljoen. 

Urban Industrial (UI) heeft het complex aan de Van der Madeweg 39, 53-57 te Amsterdam gekocht van een Duits fonds. Het complex is strategisch gelegen op Amstel Business Park, nabij meerdere objecten die eerder door UI zijn verworven. Het complex is circa 25.000 m2 groot en is volledig verhuurd aan vier huurders, waarvan de Sligro de grootste is. Overige gebruikers zijn Howden Keukens, Retif Holland en Voskamp Groep West.

Urban Industrial, gemanaged door Jan Brouns en Arthur Verkerk, richt zich op industrieel en logistiek vastgoed in met name in de Randstad. De strategie bestaat uit drie pijlers:

Jan Brouns (managing director UI): “Middels deze acquisitie overschrijden we de EUR 100 miljoen aan investeringen sinds we afgelopen december de eerste aankoop hebben gedaan. Daarmee hebben wij de gewenste schaalgrootte bereikt en liggen wij op koers voor verdere uitbreiding van onze vastgoed portefeuille. Ook zullen wij de komende maanden ons financieringsplatform verder laten groeien; wij zullen partijen financieren die industrieel vastgoed willen aankopen, herfinancieren of ontwikkelen.”

Arthur Verkerk (managing director UI): “Het complex aan de Van der Madeweg past, gezien de kwaliteit, de locatie en de gebruikers, naadloos in onze lange termijn strategie. Onze strategie beoogt de verdere opbouw van een portefeuille met hoogwaardig industrieel vastgoed op strategische locaties in de grote steden. Wij zullen met onze huurders een lange termijn relatie op- en uitbouwen.”

Urban Industrial werd in deze transactie geadviseerd door Blaauwhof Makelaars, Houthoff Buruma (juridisch), Search (milieu) en CVO (technisch). Verkoper werd geadviseerd door Savills, DLA Piper en KPMG.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de directie; drs. J.P.T. Brouns MSRE MRICS of A.D.C. Verkerk, telefoon: 020-3331405 of ui@urbanindustrial.nl.

< Terug naar persberichten

Recente persberichten

______

URBAN INDUSTRIAL EN BUBBLE POST WERKEN SAMEN AAN DUURZAME LOGISTIEK OP DE GROOTHANDELSMARKT ROTTERDAM

October 24, 2017

Ecologische stadsdistributeur Bubble Post breidt haar activiteiten uit in Rotterdam. De dynamische omgeving met food gerelateerde huurders op de Groothandelsmarkt (‘GHM’) in de Spaanse Polder te Rotterdam is een perfecte match en was een evidente keuze als strategische uitvalsbasis voor het depot van Bubble Post.

Lees bericht

URBAN INDUSTRIAL KOOPT VLAARDINGWEG 51-55 TE ROTTERDAM

October 27, 2017

In een veilingprocedure heeft Urban Industrial (UI) Vlaardingweg 51-55 te Rotterdam verworven. Het gebouw van circa 3.900 m2 is gedeeltelijk in gebruik en strategisch gesitueerd op het industrieterrein Spaanse Polder. UI zal dit complex betrekken bij de herontwikkeling van de in 2016 verworven Groothandelsmarkt te Rotterdam.

Lees bericht

LANCERING NIEUW INDUSTRIEEL VASTGOED PLATFORM

October 24, 2017

Jan Brouns en Arthur Verkerk zijn een nieuw industrieel vastgoed platform, Urban Industrial, gestart en doen de eerste aankoop in Amsterdam. Na de succesvolle verkoop van Eurindustrial zijn Brouns en Verkerk een exclusieve en langjarige samenwerking aangegaan met Aevitas Property Partners. Aevitas investeert pensioengelden in vastgoed voor één van de grootste pensioenfondsen van de VS.Urban Industrial richt zich binnen het industriële en logistieke vastgoedsegment op [...]

Lees bericht
Alle Persberichten