19 december 2017: URBAN INDUSTRIAL TREKT KREDIETFACILITEIT AAN BIJ NIBC

Amsterdam, 19 december 2017

Urban Industrial trekt kredietfaciliteit aan bij NIBC Bank

Urban Industrial (“UI”) heeft een kredietfaciliteit van EUR 25 miljoen aangetrokken bij de NIBC Bank (“NIBC”). UI financiert en investeert in industrieel vastgoed in Nederland en heeft inmiddels een portefeuille opgebouwd die boven de EUR 250 miljoen aan waarde uitkomt. De nieuwe faciliteit wordt gebruikt om nieuwe aankopen ten behoeve van de lange-termijn strategie te financieren. Naast deze kredietfaciliteit, heeft NIBC thans bijna EUR 27 miljoen gefinancierd op de bestaande vastgoed- en lening portefeuille van UI.  

Richard Baltus, managing partner UI“Deze faciliteit stelt ons in staat om nog sneller en flexibeler in te spelen op kansen in de markt om onze portefeuille verder uit te breiden".

Jeroen Belt, Director Commercial Real Estate NIBC: “NIBC is verheugd dat wij Urban Industrial kunnen blijven ondersteunen als financiële partner bij haar investeringen in bedrijfsmatig en industrieel vastgoed. Urban Industrial is een specialist bij uitstek in deze asset class hetgeen ons het doorslaggevende vertrouwen heeft gegeven om een nieuwe financiering te verstrekken”.

 Urban Industrial en NIBC Bank werden in deze transactie geadviseerd door Houthoff.

< Terug naar persberichten

Recente persberichten

______

11 mei 2017: URBAN INDUSTRIAL EN BUBBLE POST WERKEN SAMEN AAN DUURZAME LOGISTIEK OP DE GROOTHANDELSMARKT ROTTERDAM

October 24, 2017

Ecologische stadsdistributeur Bubble Post breidt haar activiteiten uit in Rotterdam. De dynamische omgeving met food gerelateerde huurders op de Groothandelsmarkt (‘GHM’) in de Spaanse Polder te Rotterdam is een perfecte match en was een evidente keuze als strategische uitvalsbasis voor het depot van Bubble Post.

Lees bericht

26 april 2018: Urban Industrial koopt industriële portefeuille van HighBrook

July 20, 2018

HighBrook Investors heeft de verkoop van een Nederlandse industriële vastgoedportefeuille aan Urban Industrial afgerond. De portefeuille, voornamelijk gevestigd in Amsterdam, telt 17 objecten van in totaal 167.000 m2 en bestaat uit een mix van logistieke en light industrial objecten. Onder andere het Amstel Gateway complex van 80.000 m2 in Amsterdam Zuidoost maakt deel uit van de portefeuille. Een transactieprijs wordt niet bekendgemaakt.

Lees bericht

26 oktober 2017: URBAN INDUSTRIAL KOOPT VLAARDINGWEG 51-55 TE ROTTERDAM

October 27, 2017

In een veilingprocedure heeft Urban Industrial (UI) Vlaardingweg 51-55 te Rotterdam verworven. Het gebouw van circa 3.900 m2 is gedeeltelijk in gebruik en strategisch gesitueerd op het industrieterrein Spaanse Polder. UI zal dit complex betrekken bij de herontwikkeling van de in 2016 verworven Groothandelsmarkt te Rotterdam.

Lees bericht
Alle Persberichten