URBAN INDUSTRIAL KOOPT INDUSTRIËLE PORTEFEUILLE VAN HIGHBROOK

26 april 2018

HighBrook Investors heeft de verkoop van een Nederlandse industriële vastgoedportefeuille aan Urban Industrial afgerond. De portefeuille, voornamelijk gevestigd in Amsterdam, telt 17 objecten van in totaal 167.000 m2 en bestaat uit een mix van logistieke en light industrial objecten. Onder andere het Amstel Gateway complex van 80.000 m2 in Amsterdam Zuidoost maakt deel uit van de portefeuille. Een transactieprijs wordt niet bekendgemaakt.

De transactie markeert de eerste verkoop van een aantal objecten uit de Mesdag Delta Portfolio die HighBrook onlangs verworven heeft. De verkoop past binnen de proactieve managementstrategie die HighBrook en Breevast voor de portefeuille hebben ontwikkeld.

Urban Industrial heeft de objecten met een lange termijn focus verworven, waarbij ING een kredietfaciliteit heeft verstrekt.

BNP Paribas Real Estate, DLA Piper en Houthoff fungeerden als adviseurs van Urban Industrial. HighBrook Investors werd geadviseerd door Breevast en Loyens & Loeff.

Over HighBrook Investors

HighBrook Investors is een private equity vastgoedinvesteerder gericht op value-add investeringen in de Verenigde Staten en West-Europa. HighBrook beheert een reeks samengestelde, gesloten fondsen vanuit kantoren in New York, Londen en Atlanta.

Over Urban Industrial

Urban Industrial is een lange termijn belegger in light industrial en logistiek vastgoed in Nederland. Met deze transactie groeit de portefeuille van Urban Industrial uit tot 68 objecten met een totale waarde van > € 400 miljoen.

Laaste Berichten