Urban Industrial verwerft grootschalig bedrijfsgebouw in Amsterdam Westpoort

8 mei 2020
Recent heeft Urban Industrial het circa 10.000 m² grote bedrijfsgebouw aan de Plimsollweg 4 in Amsterdam verworven van C.J. Hendriks Group. Het object is leeg aangekocht en zal grondig gerenoveerd worden waarna Urban Industrial op zoek zal gaan naar een lange termijn invulling van het gebouw. Het gebouw leent zich uitstekend voor verhuur aan één of meerdere huurders aangezien de bedrijfsruimte is verdeeld over vier hallen van circa 2.500 m². Tevens is er circa 350 m² kantoorruimte aanwezig en is er ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Het gebouw is strategisch gelegen in Amsterdam Westpoort nabij de Amsterdamse haven en station Sloterdijk. Door de ligging naast de A10 en de A5 is het gebouw zowel per ov als per auto goed bereikbaar. Amsterdam Westpoort is sterk in ontwikkeling en wordt steeds vaker als vestigingslocatie gekozen door zeer uiteenlopende bedrijven en met name door bedrijven die goederen leveren in de stad Amsterdam. De renovatie van dit gebouw, gericht op flexibel gebruik, zal daar verder aan bijdragen.

Urban Industrial investeert in en verstrekt financieringen op bedrijfsruimten in Nederland. De totale portefeuille heeft inmiddels een waarde van ruim EUR 560 miljoen. Urban Industrial werd bij deze aankoop geadviseerd door Bicker Vastgoed, Van Zijll Langhout Vastgoed en DLA Piper.

C.J. Hendriks Group heeft tot deze verkoop besloten omdat zij al haar bedrijfsactiviteiten gaat concentreren langs de Latex-, Cacao- en Koffieweg, met een totale omvang van 60.000 m². Zij werd in deze verkoop geadviseerd door HeidaDeken Vastgoedadviseurs.

Laaste Berichten