URBAN INDUSTRIAL VERSTREKT EERSTE LENING

Amsterdam, 4 januari 2016

Urban Industrial, het onlangs door Jan Brouns en Arthur Verkerk opgerichte industrieel vastgoed platform, heeft zijn eerste lening aan Babsou Investments Group verstrekt.

Met behulp van deze acquisitie financiering heeft Babsou de locatie aan de Donauweg 12 te Amsterdam gekocht van de Telegraaf Media Group. De locatie aan de Donauweg is circa 12.000 m2. De daarop gelegen oude opstallen worden thans gesloopt en de plannen voor herbestemming zijn in voorbereiding.

Jan Brouns (managing partner Urban Industrial): “Een belangrijke pijler van onze strategie in Urban Industrial is de financiering van industrieel vastgoed. Nadat de vastgoed banken een terugtrekkende beweging uit de sector industrieel vastgoed hebben gemaakt, zien wij goede mogelijkheden om partijen van alternatief kapitaal te voorzien en daarmee transacties zoals deze te financieren.”

Arthur Verkerk (managing partner Urban Industrial): “Wij zien in Babsou een creatieve en doortastende partner zoals wij die graag financieren en wij zien net als Babsou de potentie van een locatie als de Donauweg 12.”

Babsou: “Het is zeer prettig werken met een financier als Urban Industrial; korte lijnen en veel verstand van dit type vastgoed. De doorlooptijd van deze financiering, van aanvraag tot en met het sluiten van de transactie, bedroeg twee weken!  Wij zien dan ook uit naar de verdere samenwerking met Urban Industrial.”

Bij deze financiering heeft Kuijs Reinder Kakes de partijen bij elkaar gebracht en heeft Houthoff Buruma de lening documentatie verzorgd.

< Terug naar persberichten

Recente persberichten

______

URBAN INDUSTRIAL EN BUBBLE POST WERKEN SAMEN AAN DUURZAME LOGISTIEK OP DE GROOTHANDELSMARKT ROTTERDAM

October 24, 2017

Ecologische stadsdistributeur Bubble Post breidt haar activiteiten uit in Rotterdam. De dynamische omgeving met food gerelateerde huurders op de Groothandelsmarkt (‘GHM’) in de Spaanse Polder te Rotterdam is een perfecte match en was een evidente keuze als strategische uitvalsbasis voor het depot van Bubble Post.

Lees bericht

URBAN INDUSTRIAL KOOPT VLAARDINGWEG 51-55 TE ROTTERDAM

October 27, 2017

In een veilingprocedure heeft Urban Industrial (UI) Vlaardingweg 51-55 te Rotterdam verworven. Het gebouw van circa 3.900 m2 is gedeeltelijk in gebruik en strategisch gesitueerd op het industrieterrein Spaanse Polder. UI zal dit complex betrekken bij de herontwikkeling van de in 2016 verworven Groothandelsmarkt te Rotterdam.

Lees bericht

LANCERING NIEUW INDUSTRIEEL VASTGOED PLATFORM

October 24, 2017

Jan Brouns en Arthur Verkerk zijn een nieuw industrieel vastgoed platform, Urban Industrial, gestart en doen de eerste aankoop in Amsterdam. Na de succesvolle verkoop van Eurindustrial zijn Brouns en Verkerk een exclusieve en langjarige samenwerking aangegaan met Aevitas Property Partners. Aevitas investeert pensioengelden in vastgoed voor één van de grootste pensioenfondsen van de VS.Urban Industrial richt zich binnen het industriële en logistieke vastgoedsegment op [...]

Lees bericht
Alle Persberichten