URBAN INDUSTRIAL KOOPT DE VAN DER MADEWEG 39, 53-57 IN AMSTERDAM

6 juli 2016

Urban Industrial (UI) heeft het complex aan de Van der Madeweg 39, 53-57 te Amsterdam gekocht van een Duits fonds. Het complex is strategisch gelegen op Amstel Business Park, nabij meerdere objecten die eerder door UI zijn verworven. Het complex is circa 25.000 m2 groot en is volledig verhuurd aan vier huurders, waarvan de Sligro de grootste is. Overige gebruikers zijn Howden Keukens, Retif Holland en Voskamp Groep West.

Urban Industrial, gemanaged door Jan Brouns en Arthur Verkerk, richt zich op industrieel en logistiek vastgoed in met name in de Randstad. De strategie bestaat uit drie pijlers:

  • verstrekken van vastgoedleningen met een LTV van ca 75%;
  • aankopen en/of ontwikkelen van bedrijfsverzamel complexen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht;
  • overname van bestaande lening portefeuilles van financiële instellingen.

Jan Brouns (managing director UI)“Middels deze acquisitie overschrijden we de EUR 100 miljoen aan investeringen sinds we afgelopen december de eerste aankoop hebben gedaan. Daarmee hebben wij de gewenste schaalgrootte bereikt en liggen wij op koers voor verdere uitbreiding van onze vastgoedportefeuille. Ook zullen wij de komende maanden ons financieringsplatform verder laten groeien; wij zullen partijen financieren die industrieel vastgoed willen aankopen, herfinancieren of ontwikkelen.”

Arthur Verkerk (managing director UI): “Het complex aan de Van der Madeweg past, gezien de kwaliteit, de locatie en de gebruikers, naadloos in onze lange termijnstrategie. Onze strategie beoogt de verdere opbouw van een portefeuille met hoogwaardig industrieel vastgoed op strategische locaties in de grote steden. Wij zullen met onze huurders een lange termijn relatie op- en uitbouwen.”

Urban Industrial werd in deze transactie geadviseerd door Blaauwhof Makelaars, Houthoff Buruma (juridisch), Search (milieu) en CVO (technisch). Verkoper werd geadviseerd door Savills, DLA Piper en KPMG.

Laaste Berichten