URBAN INDUSTRIAL VERSTREKT EUR 15,5 MLN FINANCIERING TEN BEHOEVE VAN GRONDTRANSACTIE SCHIPHOL

4 juli 2017

Urban Industrial (‘UI’) heeft een financiering verstrekt van EUR 15,5 MLN aan Dutch Datacenter Development (DDD), een Nederlandse ontwikkelaar die voor eigen rekening en risico datacenters en logistiek vastgoed ontwikkelt. Met onderhavige financiering heeft DDD een substantiële grond positie van 6 ha in de regio Schiphol aangekocht die op korte termijn tot ontwikkeling gebracht zal worden. De terreinen zijn bestemd als bouwterrein voor onder andere datacenters en ook de benodigde stroomcapaciteit is door DDD geregeld. De belangstelling van met name internationale spelers is groot zowel vanuit gebruikers- als beleggerszijde.

Urban Industrial investeert in industrieel vastgoed in Nederland en heeft in een relatief korte periode een vastgoedportefeuille opgebouwd van ruim EUR 200 mln. Naast het investeren in vastgoed, vormt het verstrekken van financieringen op industrieel/logistiek vastgoed een belangrijke pijler binnen de strategie. De lening portefeuille bedraagt inmiddels enkele tientallen miljoenen met een flinke groei ambitie.

Jan Brouns (managing partner UI)“We zijn zeer verheugd dat wij deze investeerders met een uitstekend trackrecord de benodigde kennis en aanwezigheid in dit gebied, kunnen faciliteren in deze transactie. Met onze expertise in dit soort vastgoed en deals kunnen wij vaak een stap verder gaan dan traditionele kapitaalverschaffers.”

Laaste Berichten